Luontaishoitola
Tmi Terhi Lehtimäki

 

Bachin kukkaterapia

Kukkaterapia on lääkäri ja homeopaatti Tri Edward Bachin 1930-luvulla kehittämä hoitomuoto. Työssään ja tutkimuksissaan hän huomasi, että mielen asenteella on erittäin tärkeä rooli terveyden ylläpitämisessä ja sairaudesta toipumisessa. Tri Edward Bach loi 38 kukkauutteen järjestelmän, jotka toimivat hoitaen paremminkin yksilöä itseään kuin sairautta tai sen oireita.

Uutteiden tarkoitus on tukea ihmistä tasapainottamalla kielteisiä tunne- ja mielentiloja. Kukkauutteiden teho ei perustu näiden negatiivisten asenteiden tukahduttamiseen vaan niiden muuntamisen positiivisiksi, jolloin tuetaan yksilön omaa mahdollisuutta parantaa itsensä ja auttaa fyysistä kehoa toimimaan tasapainoisesti ja vahvempana stressitekijöitä vastaan.

Uutteita voi käyttää ennaltaehkäisevästi mm huolestuneisuuden ja stressin aikoina ja ne ovat erityisen hyödyllisiä niille ihmisille, jotka tuntevat itsensä yleisesti väsyneiksi ja huonovointisiksi ilman varsinaista lääketieteellistä syytä.

Bach jakoi nämä kielteiset tunnetilat seitsemään pääryhmään: pelko, epävarmuus, kiinnostuksen puute, toivottomuus ja epätoivo, toisten hyvinvoinnista liiallinen huolehtiminen, yksinäisyys ja yliherkkyys vaikutuksille.

Bachin tarkoituksena oli, että jokainen voisi oppia itse hoitamaan ja tasapainottamaan mielentilojaan kukkatipoilla. Kukkauutteilla ei ole riippuvuus- tms. haittavaikutuksia, joten niillä hoidetaan myös lapsia ja eläimiä.

Asiakkaalle sopiva uute valitaan haastattelun perusteella, jossa selvitetään hänen tämänhetkiset oireet, tunnetilansa ja elämäntilanteensa.

Lisätietoja aiheesta voit lukea mm M Schefferin kirjasta Bach-Kukkaterapia, teoria ja käytäntö tai osoitteessa http://www.bachcentre.com/centre/remedies.htm (englanninkielinen)

Bachin kukkaterapia-hoitokäynti 1 h, 45 e. Kukkatippapullo muun hoidon yhteydessä 16 e.

  

Terveys on perintömme ja oikeutemme. Se on kokonaisvaltaista yhteyttä kehon, mielen ja sielun välillä, eikä se ole vaikeasti saavutettava kaukainen ihanne, vaan niin helppoa ja luonnollista, että se on jäänyt monilta vain huomaamatta.”
Tri Edward Bach