Luontaishoitola
Tmi Terhi Lehtimäki

 

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta yhdistää loistavasti tuhatvuotisen pään hierontaperinteen sekä stressialttiin niska- hartiaseudun hieronnan. Menetelmää voisi kuvata ehkä osuvammin stressipesuksi sen nopeasti stressiä purkavan vaikutuksen perusteella. Intialainen päähieronta on yksinkertainen ja rauhoittava hieronta, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita.

Miten päähieronta vaikuttaa?

  • vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla. Hapen ja ravinteiden vaikutus paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu

  • lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy,tämä voi helpottaa erilaisia kiputiloja kuten jännityspäänsärkyä.

  • vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua. silmien alueen verenkierron aktivoituminen puolestaan rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa kirkastaen katsetta ja vähentäen niiden väsymistä.

  • vilkastunut verenkierto kuljettaa aivoille happea, se parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua sekä helpottaa henkistä väsymystä.

  • apua ovat saaneet myös migreenistä ja stressitinnituksesta sekä poskiontelotulehduksista kärsivät

  • unen laatu paranee; lähes poikkeuksetta hoidetut ovat kuvanneet unen olevan rauhaisaa ja syvää

Vaikutukset esim. päänsäryn hoidossa näkyvätkin usein jo 1. - 2. hoitokerran aikana. Yleisesti jännitystilojen purkamiseen suositellaan 4 – 7 kerran hoitosarjaa, alkuun viikon välein, myöhemmät hoitokerrat esim. 1 - 2 kk:n välein. Yksi hoitokerta kestää n. 30 – 40 min.

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehon ja mielen stressitilojen vähentymiseen. Rentoutuminen kasvattaa stressinsietokykyä, vähentää ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä, eheyttää ja lisää itseluottamusta. Toki hoito sopii myös hemmotteluun!

Intialaisesta päähieronnasta voit lukea lisää esitteestä osoitteessa www.voimapaikka.fi/PH_esittely.pdf

Intialainen päähieronta 40 min, 45 e