Luontaishoitola
Tmi Terhi Lehtimäki

 

Klassinen vyöhyketerapia

Täydentävistä hoidomuodoista ehkä yksi laajimmin tunnetuista hoidoista on vyöhyketerapia. Tämä terapiamuoto on jopa n. 5000 vuotta vanhaan tietoon perustuva kokonaisvaltainen hoitomenetelmä. Vyöhyketerapian lähtökohtana on ajatus, että koko kehomme heijastuu pienemmässä mittakaavassa jollekin muulle kehon osa-alueelle, esimerkiksi jalkateriin. Näitä heijastepisteitä, vyöhykkeitä käsittelemällä voidaan hoitaa ja tasapainottaa kyseisellä vyöhykkeellä olevaa kehon osaa.

Tämä hoitomuoto voi olla apu stressin, yleisen väsymyksen ja uupumuksen sekä erilaisten jännitys- ja kiputilojen hoidossa, samoin esim. päänsäryn, migreenin, unettomuuden, kuukautisvaivojen, ruoansulatusongelmien ja selkäkipujen hoidossa. Hoito vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa sekä koko kehon aineenvaihduntaa.

Vyöhyketerapia on myös oiva hoitomuoto oman terveyden hoidossa eli se toimii sairauksia ennaltaehkäisevänä. Se voi olla siis myös rentouttava hierontahetki vaikkei sinulla olisi mitään erityistä vaivaa.

Vyöhyketerapiahoidon aikana asiakas lepää hoitopöydällä hoitajan käsitellessä hänen jalkateriään sormin tai rystysin painelemalla. Jokaisella käsittelykerralla käydään läpi asiakkaan koko kehon alue heijastepisteiden kautta.

Vyöhyketerapiahoito n. 1 h, hinta 65 e